Hämeenlinna-lisä palautettava täysimääräisenä

 

Lasten kotihoidon tuen Hämeenlinna-lisä takaisin täysimääräisenä

 

 

Hämeenlinna-lisä eli lasten kotihoidon tuen kuntalisä on palautettava tasa-arvoiseksi eli kaikille koti-isille ja kotiäideille, kuten se aiemmin – vuoteen 2012 alkuun asti – maksettiin. Kotihoidon tuen kuntalisä on todella hyvä keino tarjota perheille vaihtoehtoja. Päivähoitopalvelut ovat sinänsä tottakai arvokkaita. Mutta arvokasta on myös koti-isien ja kotiäitien työ.

 

 

Päätöksenteossa on tärkeää ottaa huomioon, että päivähoito on erittäin kallista kunnalle. Kaikki ne toimenpiteet, joilla etenkin pienten lasten kotona hoitamiseen voidaan kannustaa, ovat toivottavia sekä kunnan talouden vuoksi että perheiden edun vuoksi. Aivan pienimmille lapsille paras paikka on kotona. On myös tärkeää että kotihoito on tulevaisuudessa yhtä lailla isien kuin äitien hyväksi ja taloudellisesti kilpailukykyiseksi katsoma vaihtoehto.

 

 

Lasten kotihoidon tuen kuntalisä on palautettava ennalleen. On tärkeää että kaikkien koti-isien ja kotiäitien työ katsotaan yhtä arvokkaaksi, ja kaupunki tukee kotona hoitamista kaikkien vanhempien osalta samalla, riittävän korkealla summalla. Nykyjärjestelmä, jossa vain pieni osa kotivanhemmista on oikeutettuja kuntalisään, on hyvin epätasa-arvoinen. Lisäksi kuntalisän taso Hämeenlinnassa, 151 euroa kuussa, on täysin riittämätön. Lyhyellä tähtäimellä oikea kuntalisän taso olisi vähintään 200 euroa, tulevaisuudessa toivottavasti ainakin 250-300 euroa.

 

 

Jotta Hämeenlinnaan saadaan veronmaksajia ja työpaikkoja tuovia yrityksiä, on tärkeää että palvelut ovat kunnossa ja lapsiperheille tarjotaan vaihtoehtoja. Tiedän paljjon työssäkäyviä lapsiperheitä, joille kuntalisä on tärkeä seikka pohdittaessa, mihin haluaa kotinsa rakentaa. Hämeenlinna tarvitsee lapsiperheitä.

 

Antti Ahonen

Hämeenlinna

Kommentointi on suljettu.

css.php